Kamer in Tilburg - Dispuut Die Blauwe Schuite

Dispuut Die Blauwe Schuite

Man | Tussen 16 en 32 jaar | Bachelor | T.S.C. Sint Olof
Korvelseweg, Tilburg

Aan de Korvelseweg nummer 78 ligt het dispuutshuis van heerendispuut Die Blauwe Schuite, “Enugu” genaamd. Het pand is een monumentaal pand waarvan de eerste steen al in 1906 is gelegd. Op het huis wonen alleen mannen en er zijn 8 slaapkamers van gemiddeld 14 vierkante meters groot. Daarnaast is er een ruime eetkamer waar iedere dag gezamenlijk gedineerd wordt. De woonkamer is het centrale punt van het huis met een altijd tot de nok toe gevulde bierijskast. Sinds 2021 staat hier ook onze zelfgebouwde horecabar met een geïnstalleerde Bavaria biertap. Hier komt iedereen samen na een lange dag studeren of een lange dag in bed liggen. Daarnaast beschikt het huis over een badkamer, keuken met vaatwasser, aparte wc en is er ook een wasmachine en een droger zodat je niet iedere week met een tasje vieze was terug naar mama hoeft. 

 

Als je ’s ochtends brak wakker wordt is het slechts één minuut lopen naar de dichtstbijzijnde supermarkt, de Jumbo. De New York Pizza zit tegenover en op de Korvel is er ook zeker geen gebrek aan kebabzaken om je vraatzucht te bevredigen na een avond flink doorhalen in de kroeg. Vanaf het dispuutshuis is het ongeveer 3 minuten fietsen naar de Korte Heuvel en het Piusplein waar de studentenkroegen van Tilburg liggen en ongeveer 5 minuten naar de sociëteit van Olof waar menig dispuutslid zeker een aantal avonden per week te vinden is. De universiteit, de Avans en de Fontys zijn alle drie op 10 minuten fietsafstand van het huis. 

 

Naast de leden die niet op het dispuutshuis wonen komt er ook met enige regelmaat vrouwelijk schoon over de vloer. Dan wordt de licht- en geluidsinstallatie aangezet en sijpelt de jenever-appelsap via de Japie-fontein zo je glas in. Na de vele bierestafettes en andere drankspellen druipen we af naar een open feest of een ander evenement. Helemaal bijzonder is de jaarlijkse Tilburgse carnaval. Dan is het van donderdag avond tot en met dinsdag avondfeest, zijnde het een borrel van zes dagen. Overdag met z’n allen uitbrakken op de bank met koffie, wanneer je maag het toelaat een paar worstenbroodjes er in en dan weer door! Daarnaast wordt het pand gedecoreerd door vele (lege) flessen Blankenheym, herkenbaar aan zijn unieke groene kleur en geel etiket. Deze oude graanjenever is het bloed wat door de aderen van ons karakteristieke huis stroomt en wordt gedronken wanneer hier gelegenheid voor is.

Login registreer